У Световазнесењском храму у улици Адмирала Гепрата у центру српске престонице, у суботу 21. јануара 2023. године служена је света заупокојена Литургија, а потом и опело новопрестављеном слуги Божијем протојереју-ставрофору Милану Радовановићу (1941-2023), некадашњем дугогодишњем старешини ове светиње и архијерејском намеснику врачарско-грочанском у пензији. Опелом у коме је саслуживало 14 свештеника и 5 ђакона, са благословом и у име Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствовао је викарни Епископ хвостански г. Алексеј (Богићевић). Слово о угледном проти произнео је његов школски друг из Призренске богословије, протојереј-ставрофор Михајло Арнаут, архијерејски намесник београдски први у пензији, који је сабране подсетио на време у којем је са протом Миланом службовао и у којем су се борили за Цркву Христову и издржали сва искушења. Прота Михајло је указао на особине које су красиле почившег проту Милана, који је све радио у славу Божију и био омиљени парох многих верујућих, који су га и поштовали због његове бриге и пажње према храму и повереном му стаду.

Земни остаци проте Милана Радовановића су после опела у Световазнесењском храму у Београду, кренули пут његовог родног Лапова, а слово благодарности свима сабранима, на првом месту Преосвећеном Владики и сабраном свештенству, у име породице је упутио протојереј Драган Радовановић, син проте Милана и парох Вазнесењског храма.

Нека би Господ души уснулог слуге Свога протојереја-ставрофора Милана Радовановића подарио рајска насеља и Царство Небеско!

Вјечнаја памјат!