У сали парохијског дома цркве светог Вазнесења Господњег, синоћ је премијерно пуштен филм Спасовданска литија 1947.године.
Материјал је власништво Kинотеке, а филм су снимиле „Новости“ за потребе Удбе. Од 1948 до 1993.године, Спасовданска литија је била забрањена и овај молитвени чин се одржавао само у порти храма Вазнесења Господњег. После документарног филма, на одушевљење присутних парохијана,такође премијерно је емитован спот Небојше Мастиловића,( који је иначе са старешином храма Ванесења Господњег оцем Арсенијем Арсенијевићем члан музичке групе Пирг), који је специјално снимљен за прославу 150.година од изградње храма Вазнесења у Београду, спот песме која се зове „Песма Вазнесењској цркви“.
Након културних и музичких свечаности, одржано је предавање на тему: „Сто година од српске победе у Другом балканском рату „, а предавач је био пуковник Драган Крсмановић. Он је окупљене вернике подсетио на победу српске војске у брегалничкој битци и прославу српског оружја. Било је око стотинак присутних, и одговарајући на њихова питања, пуковник Драган Крсмановић се дотакао и данашње ситуације где је на крају симболично направио аналогију, рекавши да је код себе кући у огњишту једног дана затекао угашену ватру, али када је пришао и „дунуо у пепео, појавио се жар“, желећи да каже да српски народ упркос целокупној данашњој ситуацији ипак чува свој и идентитет као и идентитет својих предака и oних који су положили животе за отаџбину, да ће кроз страдања стићи до Васкрсења, али једноставно треба да се „испуни време„.