Промоција књиге „Несвети а свети“, у новом преводу, у издању „Чувара“ одржаће се у петак, 18. октобра, са почетком у 19 часова у Руском дому у улици Краљице Наталије 22. На промоцији ће говорити јереј Арсеније Арсенијевић, старешина храма Вазнесења Господњег у Београду, који ће отворити и благословити ову свечаност. Музички гост биће Небојша Мастиловић, фронтмен групе Пирг који је и појац Вазнесењског храма. Поред оца Арсенија, на промоцији ће говорити и Дејан Павловић, власник издавачке куће Чувари, преводилац књиге Божана Стојановић, а позван је и јеромонах Сретењског манастира из Москве отац Игњатије.
„Несвети а свети“ је роман мозаик о животима руских монаха с краја прошлог и почетка овог века. Архимандрит Тихон написао је књигу која је напросто запленила интересовање читалаца широм света причама о судбинама људи који су у совјетско доба животпосветили Богу и одбрани Цркве.У време кад су светиње паљене широм Русије, многа братства чекао је пут страдања, њихови тајни манастири постали су логори, а монашка имена – логорски бројеви. Али, овај роман одише тихом смиреношћу и радошћу живота чији је циљ и у најтежим историјским приликама – сачувати чисто срце пред Богом.
Архимандрит Тихон је већ дуже време почасни гост нашег народа, и успешно одржаних промоција широм православних конфесија:

Изволите будите наши гости!