Мироносице

Недеља Мироносица je посвећена женама мироносицама, првим сведоцима Христовог Васкрсења, а такође и Јосифу Ариматејском, једном од тајних Христових ученика као и Никодиму, који је тајно долазио Христу и слушао његову науку. Обојица су извршила погреб Христов. Поред Марије из Магдале, остале мироносице које су у први дан недеље дошле на гроб да помажу Христа, биле су: Саломија, кћи Јосифа Обручника, а супруга Зеведејева, мајка Апостола Јована Богослова и Јакова и Марија, мати Јакова Малога и Јосије (Мк 15,40). Апостол Лука спомиње још и Јовану (Лк 24,10).

Ове године се у недељу миросонсоица пало и прослављање Светог Василија Острошког великог засштитника рода Спрског. Литургијско сабрање у ову недељу је предводио протојереј Драган радовановић уз саслужење четворице свестеника и тројице ђакона. Беседио је отац Драган, а литургији су присуствовали припадници Војске Србије.

На Крају Свете Литургије пререзан је славски колач у славу и част Жена Мироносица које су заштитнице наших сестара које помажу при нашем храму
(послушај).